Sistem CO2 pentru acvarii mici

La primul contact cu produsul, l-am privit cu o usoara neincredere, mai ales din cauza dimensiunilor reduse pe care le au componentele. Am decis sa ii acord o sansa si am avut o surpriza foarte placuta. Este foarte usor de instalat si de reglat. Cu siguranta, reprezinta o alternativa net superioara clasicei bombe cu CO2, din toate punctele de vedere: usurinta in instalare, aspect estetic, debit constant si durata de exploatare. Dupa filmuletul de prezentare voi reveni cu detalii.

Sistemul CO2 pentru acvarii mici are urmatoarele componenete: o butelie CO2 de unica folosinta, un suport pentru aceasta, reductor de presiune, furtun special pentru CO2, valva unisens, difuzor ceramic CO2, numarator de bule, coturi de plastic. ventuza pentru fixarea difuzorului. Instalarea si reglarea acestui sistem dureaza aproximativ 10 minute. Pentru o mai lunga perioada de exploatare a buteliei, se poate folosi o eletrovalva. In acest mod unul dintre colegii nostri de forum ( adibala08 ) a folosit o butelie timp de 9 luni la un acvariu de 30 de litri. Dupa epuizarea gazului, se schimba butelia cu una noua si sistemul este din nou functional fara alte modificari sau reglaje. Despre avanatajele aditiei de CO2 intr-un acvariu plantat s-a vorbit atat de mult incat nu cred ca este cazul sa relaum subiectul in acest articol.

Din punct de vedere economic poate parea scump acest sistem, mai ales investitia initiala. Dar daca ne raportam la o perioada lunga de timp si luam in calcul costurile reduse cu achizitionarea de butelii, costurile sunt mai reduse decat daca am fabrica bombe de CO2 ani de zile.

Discutiile despre acest sistem de CO2 si poarta pe forum, AICI.

Magazin de unde poti cumpara sistemul nano CO2.