Hranitor automat Eheim 3581

Anul acesta am avut nevoie de un hranitor automat si am inceput sa caut informatii si chiar sa incerc mai multe tipuri de hranitoare. Binenteles ca am consultat si alti colegi acvaristi care au folosit aceste accesorii. Dupa cateva produse care m-au dezamagit, am intrat in posesia hranitorului automat Eheim 3581. Inainte de a vorbi despre el, va prezint problemele cu care m-am confruntat la celelalte produse: portii inegale, hrana umezita si ceasuri inexacte. Va invit sa vedeti prezentarea hranitorului automat Eheim 3581, dupa care revin cu detalii.

 

Acest hranitor se preteaza atat pentru acvariile open top, cat si pentru cele prevazute cu capac. Pentru cele open top se foloseste un piciorul de fixare pe marginea acvariului. Dupa asezarea in pozitia dorita, se strange surubul de fixare, iar hranitorul ramane bine fixat de sticla. Evident, totul este facut din plastic, fiind imposibil ca sticla acvariului sa fie zgariata.

 

 

In cazul acvariilor cu capac, va fi nevoie de gaura prin care hrana sa cada in apa. Odata realizata aceasta gaura, hranitorul se va fixa pe cele 4 picioruse de cauciuc. El va ramane fix, deoarece in unitatea centrala exista niste placi de plumb, care impiedica rasturnarea hranitorului.

 

 

 

  

Volumul de hrana care poate fi inmagazinata este de 100 ml, suficienta pentru a asigura o autonomie de lunga durata. Hranitorul poate fi setat sa asigure pana la 4 mese pe zi. Fiecare masa poate fi simpla sau dubla. In cazul in care se doreste o masa dubla, la un minut dupa administrarea unei ratii, va veni si a doua.

 

 

 

 

Reglajul portiilor de mancare este foarte precis, ceea ce face ca hranitorul Ehiem 3581 sa se preteze si acelor acvarii cu pesti putini sau de dimensiuni reduse. In cazul meu, acesta a fost un criteriu important, deoarece am pesti putini si de mici dimeniuni. Dintre toate produsele incercate, acesta dozeaza cea mai mica portie, in mod constant.

 

 

 

Hranitorul este dotat si cu ventilator care functioneaza doar in timpul hranirii. Nu stiu daca este marketing sau daca acesta are un rol activ, dar pot sa va spun cert ca hrana nu se umezeste. Si pana la urma acest aspect este cel mai important. eu l-am folosit atat cu granule, cat si cu fulgi, fiind multumit de stare hranei, chiar si dupa perioade mai lungi in care aceasta a ramas in hranitor.

 

 

Functioneaza cu 2 baterii AA sau cu acumulatori. Desi folosesc de ceva vreme hranitorul, nu a fost cazul inca sa inlocuiesc bateriile. Nu pot spune cu exactitate cat timp vor rezista acestea, dar pot sa spun ca puteti petrece cateva concedii legate fara ca acestea sa se epuizeze. Reglajul se face foarte usor, urmarind instructiunile de folosire.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magazin de unde poti cumpara hranitorul automat Eheim 3581.