Ludwigia senegalensis

Familie.........................................................
Onagraceae
Provenienta.........................................................
Inaltime.........................................................
30 cm
Latime.........................................................
5-10 cm
Necesar de lumina.........................................................
puternica
Temperatura necesara.........................................................
20-28°C
Duritate tolerata.........................................................
1-8°dH
pH tolerat.........................................................
5-7
Viteza de crestere.........................................................
medie
Cerinte.........................................................
ridicate

Ludwigia senegalensis, cunoscuta in acvaristica si sub numele de Ludwigia Guinea, este o planta originara din Africa. A fost descoperita in 2005 si a ajuns intr-un timp foarte scurt, una dintre cele mai ravnite plante stem, datorita coloratiei ei cu rosu si portocaliu.

Ludwigia senegalensis ramane o planta destul de rara, datorita cerintelor ei ridicate. In lipsa unei cantitati mari de nutrienti, frunzele vechi se topesc, iar frunzele noi raman la dimensiuni reduse. 

Ludwigia senegalensis este o planta stem clasica, care se inmulteste foarte usor. Partea superioara a plantei si tunde si se replanteaza in substrat,. In scurt timp, planta va face radacini noi. Cerintele de nutrienti par de-a dreptul uriase in comparative cu majoritatea speciilor adapatate cresterii din acvariu. Astfel, nitratii (NO3) trebuie mentinuti in jurul valorii de 15-20 mg/l, potasiul (K) in jurul valorii de 3 mg/l, iar fosfatii (PO4), in jurul valorii de 5 mg/l. In aceste conditii planta va avea un ritm de crestere de aproximativ 2 cm saptamanal si va dezvolta frunze fromoase, colorate in rosu si portocaliu. In conditii vitrege , planta va avea o culloare stearsa, o combinatie de rosu si verde. Fierul si ceilalti micronutrienti sunt foarte important, de aceea se recomanda dublarea dozei recomandate pentru plantele uzuale.

Ludwigia senegalensis prefera apa moale si acida, insa poate tolera si conditii usor diferite. Reteta pentru success este fertilizarea intensiva, lumina puternica si aditia de CO2.

In aquascaping, Ludwigia senegalensis isi gaseste locul in zona de mijloc a bazinului, unde poate fi vazuta de catre privitor in toata splendoarea ei. In preajma plantelor verzi, ea va oferi un punct focal deosebit. Pentru un efect maxim, tufele ar trebui sa aiba minim 6-7 fire.