Echinodorus x barthii

Familie.........................................................
Alismataceae
Provenienta.........................................................
Hibrida
Inaltime.........................................................
10-35 cm
Latime.........................................................
15-40 cm
Necesar de lumina.........................................................
medie
Temperatura necesara.........................................................
20-28°C
Duritate tolerata.........................................................
4-20°dH
pH tolerat.........................................................
6.5-7.5
Viteza de crestere.........................................................
medie
Cerinte.........................................................
scazute

Echinodorus x barthii, uneori cunoscută și sub numele "Red mellon sword", a fost una dintre primele plante hibride de genul "Red sword" comercializate. Era foarte populară într-o vreme în care existau foarte puține plante roșii pe piață. Deși și-a pierdut mult din popularitate în ultima decadă, Echinodorus x barthii se întâlnește regulat în magazinele de plante bine aprovizionate.

Aceasta planta roșiatică se crește foarte simplu, punând foarte puține condiții acvaristului în afară de un substrat bogat. Cu toate că iluminarea puternică și adiția de CO2 promovează creșterea viguroasă, un acvariu fără CO2 și iluminat mediu (0,4-0,5W/L) este destul pentru aceasta plantă. Adăugarea regulată de fertilizant sub formă de bile sau capsule la rădăcina acestei plante va asigura sănătatea și culoarea acesteia. Ca și alte plante din acest gen, Echinodorus x barthii crește cel mai bine în apă moderat dură.

Echinodorus x barthii își întinde frunzele orizontal sub iluminare puternică, ceea ce cuplat cu dimensiunea ei foarte mare, o fac să aibă nevoie de mult spațiu. De asemenea, ea produce un sistem foarte mare de rădăcini, ceea ce poate să devină o problemă pentru acvarist dacă dorește să îndepărteze această plantă, pe viitor. Pentru a ține sub control dezvoltarea acestei specii, se apelează la tăierea plantelor mai vechi și mai mari, de la rădăcină.

Această plantă este un specimen roșu perfect pentru acvarii mai mari de 370 litri, în care poate fi folosită în zona de mijloc. Este o plantă prea mare pentru aquascape-uri mici sau medii.