Utricularia graminifolia

{aquaheader}

Utricularia graminifolia a fost introdusa in acvaristica in 2005. Aceasta planta de gazon a devenit instantaneu apreciata pentru imaginea ei.

Originara din Asia, in special Burma, China si Thailanda, aceasta planta se gaseste crescand in soluri umede, sau submers in zone mlastinoase. Forma emersa a acestei plante este carnivora, in timp ce forma submersa este inofensiva faunei acvatice.

Utricularia graminifolia poate fi dificil de crescut. Ea este o planta cu multe cerinte, care se simte cel mai bine sub o iluminare puternica si injectie de CO2. Ea necesita un substrat bogat in nutrienti si putin acid, de o compozitie fina. Prefera o apa putin acida, moale, cu temperaturi intre 18 si 25 grade Celsius.

In conditii bune, aceasta trebuie plantata in grupuri departate (la 2 cm distanta). Ea se va intinde si in spatiile libere, trimitand lastari prin substrat. Atunci cand este mutata, frunzele ii se deterioreaza si se topesc, dar intre timp cresc altele noi. Utricularia graminifolia are un ritm de crestere rapid sub iluminare puternica, si va creste chiar mai repede daca va fi tunsa (direct la varfuri) cu regularitate.

In conditii emerse, Utricularia graminifolia va produce o superba floare mov. Aceasta planta poate fi propagata prin taierea unei parti a plantei (subtierea tufei) si replantare.

Utricularia graminifolia este una dintre cele mai apreciate plante de gazon, datorita densitatii, culorii si frumusetii sale. Ea se incadreaza bine in aproape orice tip de layout, de la acvarii cu influente Iwagumi pana la bazine olandeze.

 

Magazin de unde poti cumpara Utricularia graminifolia.