Ludwigia repens

Familie.........................................................
Onagraceae
Provenienta.........................................................
Inaltime.........................................................
30-50 cm
Latime.........................................................
5-8 cm
Necesar de lumina.........................................................
scazuta- foarte ridicata
Temperatura necesara.........................................................
15-26°C
Duritate tolerata.........................................................
1-20°dH
pH tolerat.........................................................
5.5-8
Viteza de crestere.........................................................
rapida
Cerinte.........................................................
scazute

Ludwigia repens, o planta de acvariu clasica, traieste de-a lungul marginilor oricarei ape dulci (santuri, rauri, lacuri, iazuri) din Statele Unite, America Centrala si Insulele Caraibe. In salbaticie, este o specie polimorfa, in sensul ca ca deja se incruciseaza cu alte specii din genul ei. Aceasta caracteristica ingreuneaza foarte mult identificarea varietatilor din punct de vedere geografic. Ludwigia repens este acum una dintre cele mai comune si mai vandute plante de acvariu din lume.

Ludwigia repens este una dintre cele mai simple dintre plantele rosii, fiind usor de crescut chiar si in conditii de iluminare slaba (pana la 0.4 w/l). Este de asemenea o candidata excelenta pentru acvariile cu iluminare moderata si fara CO2. Cand este luminata bine, aceasta planta va creste intr-un unghi deasupra substratului, in loc de vertical. Pentru a incuraja culoarea rosie, Ludwigia repens ar trebui tinuta sub o iluminare de 0.7 w/l sau mai mult, fara umbra. Nivelul mic de nitrati (NO3=5mg/l), nivelul mare de fosfati (PO4=1.5-2mg/l), mult fier si micronutrienti, vor ajuta la aparitia si mentinerea culorii intense. Cativa acvaristi au descoperit ca temperatura de lumina 9325k de asemenea ajuta la culoarea rosie a acestei plante.

Pentru a fi inmultita, se taie pur si simplu o tulpina sanatoasa si se replanteaza in substrat. Tunderea varfurilor acestei plante  si lasarea partii inferioare infipte in substrat duce la o crestere sub forma de tufa, deoarece planta produce multi lastari laterali. Taierea se poate face si cu replantarea varfului si aruncarea partii inferioare. Daca este lasata sa creasca la suprafata, ea va dezvolta de asemenea multi lastari laterali de-a lungul tulpinii.

In aquascaping, aceasta planta poate fi folosita in zona de mijloc a acvariului sau in background, ca un punct focal sau un accent rosiatic. Cu o tundere intensa, aceasta poate fi folosita chiar ca un covor in acvarii foarte mari.