Ludwigia glandulosa

Familie.........................................................
Onagraceae
Provenienta.........................................................
Statele Unite ale Americii
Inaltime.........................................................
15-40 cm
Latime.........................................................
5-12 cm
Necesar de lumina.........................................................
medie-puternica
Temperatura necesara.........................................................
20-28°C
Duritate tolerata.........................................................
1-20°dH
pH tolerat.........................................................
5.5-8
Viteza de crestere.........................................................
lenta
Cerinte.........................................................
ridicate

Ludwigia glandulosa provine din Statele Unite si este distribuita in majoritatea statelor din zona de sud unde creste in zone umede, dar si in santurile alaturate soselelor. In ciuda raspandirii ei, este clasificata ca o specie amenintata cu dispariaita, in Indiana si Maryland.

Ludwigia glandulosa este o planta moderat-dificila. Fara o iluminare puternica, frunzele acesteia devin verzi si cad. Chiar si in acvarii cu iluminare intensa, frunzele din zona de jos a tulpinei sunt predispuse caderii. Fiind o planta atat de dependenta de iluminarea puternica, dozarea de micronutrienti (in special fier) devine necesara. In afara acestor necesitati, Ludwigia glandulosa nu este foarte dificila. Fertilizarea cu macronutrienti este relativ simpla, nefiind important nivelul de nitrati (NO3) sau fosfati (PO4), atata vreme cat acesti nutrienti sunt prezenti. Cresterea este maxima cu NO3 intre 5 si 25 mg/l si PO4 intre 0.5 si 3 mg/l. Spre diferenta de plantele rosii tipice, Ludwigia glandulosa nu are nevoie de un nivel scazut de nitrati pentru a-si mentine culoarea rosie.

Spre deosebire de alte Ludwigii, acesteia nu-i place sa dezvolte lastari. Nici cand aceasta planta ajunge la linia apei, nu obisnuieste sa dea nastere lastarilor laterali, ci prefera sa creasca afara din apa. Pentru a forta aparitia lastarilor laterali, de cele mai multe ori este nevoie de taierea varfului.

Datorita culorii intense, Ludwigia glandulosa este ideala ca planta de punct focal. Frunzele ei de un rosu-mov intens atrag imediat privirea. Ritmul mai lent de crestere si lipsa lastarilor, o fac foarte potrivita pentru a fi folosita in acvariile de tip olandez.