Ludwigia arcuata

Familie.........................................................
Onagraceae
Provenienta.........................................................
Statele Unite ale Americii
Inaltime.........................................................
25-50 cm
Latime.........................................................
3-5 cm
Necesar de lumina.........................................................
puternica
Temperatura necesara.........................................................
20-28°C
Duritate tolerata.........................................................
1-13°dH
pH tolerat.........................................................
5.5-8
Viteza de crestere.........................................................
medie
Cerinte.........................................................
scazute

Desi aceasta este aparent cea mai delicata dintre speciile Ludwigia arcuata este si o planta ce ocupa un loc principal in acvaristica plantata. Se mai intalneste si sub numele “needle leaf (frunza-ac) Ludwigia”, si poate fi procurata de la majoritatea petshop-urilor ce comercializeaza plante. Specia este nativa in sud-estul Statelor Unite, unde creste submers in zone mlastinoase si de-a lungul malurilor raurilor si iazurilor. Tipul de frunza crescuta submers poate fi uneori confundata cu frunza de Didiplis diandra sau de Ludwigia brevipes.

Ludwigia arcuata este o planta stem rosie, care are o tendinta puternica de a se ramifica. Iluminarea puternica este principala ei cerinta, cu toate ca fertilizantii micronutrienti ajuta la colorarea intr-o nuanta puternica de rosu a varfurilor si a dosului frunzei. Macronutrienti suficienti sunt de obicei derivati din mancarea pestilor, iar aditia de nitrati (NO3), fosfati (PO4) si potasiu (K) este de obicei necesara doar in conditii de bazin inalt, cu suplimentare de CO2 (care mareste rata de crestere a acestei plante intr-o mica masura). Acestea fiind spuse, Ludwigia arcuata este o alegere excelenta pentru acvarii fara CO2. Cultura emersa este posibila in lut umed sau huma umeda, sub iluminare buna. Frumoasele flori galbene pe care le face Ludwigia arcuata se dezvolta si daca lastarii sunt plantati la marginea unui iaz. Florile au 4 petale mari, si uneori sunt singura caracteristica ce diferentiaza aceasta planta de Ludwigia brevipes (emers).

Inmultirea acestei plante este foarte simpla. Deoarece specia are tendinta de a se ramifica, o multime de lastari laterali pot fi taiati si replantati. De asemene se poate taia varful plantei si se poate replanta, iar noi lastari vor creste din portiunea lasata in substrat.

Deoarece specia este atat de delicata, Ludwigia arcuata are un efect mai puternic plantata in tufe de cel putin 6 sau mai multe fire. Aceste tufe, cu frunzele lor rosiatice si aurii, pot fi plantate in zona de fata si de mijloc a acvariului unde vor contrasta foarte bine intr-un acvariu cu autocolant negru pe background. De asemenea contrasteaza bine si cu alte plante cu frunze mici, ca Rotala sp “Green”.