Hemianthus callitrichoides Cuba

{aquaheader}

Hemianthus callitrichoides "Cuba", cunoscut si ca “dwarf baby tears”, sau mai comun “HC”, a fost descoperita de catre fondatorul Tropica, Holger Windelov, in timpul unei expeditii in zona unui mic parau pietros, la est de Havana, Cuba. Aceasta planta a fost descrisa in literatura acvaristica pentru prima data in 2003. De la introducerea sa in acvaristica, Hemianthus callitrichoides a devenit din ce in ce mai populara si una din plantele preferate pentru gazon, facand astfel ca aceasta planta moderata sa fie usor de procurat.

Hemianthus callitrichoides e o planta moderata cu crestere inceata. Ea necesita lumina din abundenta, nivel generos de nutrienti, un substrat de granulatie mica si un nivel bun de CO2, ca sa se descurce bine in acvariu. Ea va raspunde cu mult perling daca aceste conditii sunt indeplinite. 0.5W/l sau mai mult o vor face sa creasca lipita de substrat. O regula buna pentru aceasta planta este urmatoarea : Cu cat are mai multa lumina si CO2, cu atat planta va creste mai bine. Easy Carbo este acceptat foarte bine de catre aceasta planta si folosirea lui duce la imbunatatirea cresterii. Hemianthus callitrichoides poate fi crescuta emers dar este expusa atacului fungilor daca solul nu este complet saturat cu apa. Un substrat bogat (ca Aquasoil-ul) si iluminare intensa, sunt recomandate. Aceasta planta face niste flori mici albe daca este crescuta emers, dar florile sunt foarte.

Intr-un aquascape, Hemianthus callitrichoides este de uneori plantata intre roci sau peste lemn pentru a duce la un look imbatranit. Mai frecvent, ea este folosita ca o planta de gazon pentru zona de fata a acvariului, uneori in combinatie cu alte plante de gazon ca speciile de Eleocharis. Marimea foarte mica o fac potrivita pentru bazine nano. Pentru plantarea lui Hemianthus callitrichoides avem doua tehnici. Prima este plantarea unor smocuri de cate 2 cm la distanta de cativa cm. A doua este plantarea cu grija a fiecarei tulpini, la distanta mai mica. Aceasta se poate face numai cu o penseta ascutita, iar pestii care scurma in substrat vor dezradacina aceste plante. Exista dezbateri despre care din metode e mai eficienta pentru acoperirea unei suprafete in timp mai scurt, dar ambele merg bine daca sunt oferite conditiile necesare cresterii.

 

Magazin de unde poti cumpara Hemianthus callitrichoides Cuba.