Eleocharis parvula

{aquaheader}

Eleocharis parvula este o planta-iarba fantastica pentru prim-planul acvariului, mai scunda decat celelalte varietati de Eleocharis, precum Acicularis. Eleocharis parvula se gaseste in mlastini si zone umede in America de Nord, Cuba, Europa si Asia.

Frunzele lungi de tip iarba si inaltimea mica sunt caracteristici care au plasat aceasta planta definitiv printre cele mai populare specii la indemana acvaristilor.

Eleocharis parvula este de asemenea cunoscuta ca “dwarf hairgrass” sau “small spike-rush” in forma emersa.

Eleocharis parvula dezvolta frunze ce cresc pana la o inaltime de 10 cm, pentru a dezvolta un covor luxuriant. Aceasta planta creste la potentialul maxim in prezenta iluminarii moderate spre puternice si a CO2-ului, desi acestea nu sunt obligatorii.

Eleocharis parvula se intinde repede prin lastari trimisi prin substrat. De aceea este important sa aveti un substrat fin si spatiu adecvat ca ea sa se intinda.

In ape putin adanci sau in cresterea emersa, aceasta planta produce pana la 9 flori pe frunza.

Inmultirea se face prin taierea lastarilor trimisi prin substrat, si replantarea lor in alte zone.

Eleocharis parvula este o planta de gazon pentru acvariile mari, dar poate fi o planta de background pentru nano-acvarii. Aceasta dezvolta o imagine de gazon, care se potriveste bine cu roci, sau cu alte plante de gazon ca Hemianthus callitrichoides, Glossostigma elatinoides, sau Sagittaria subulata. Si varianta acicularis poate fi folosita in aquascape, aranjata strategic in grupe mici de-a lungul rocilor sau a plantelor ca Riccia fluitans.

Cand o plantati initial, lasati spatiu adecvat intre micile grupuri plantate. In scurt timp, Eleocharis parvula se va intinde si va acoperi acele spatii.

 

Magazin de unde poti cumpara Eleocharis parvula.