Cryptocoryne undulata

Familie.........................................................
Araceae
Provenienta.........................................................
Asia - Sri Lanka
Inaltime.........................................................
10-15+ cm
Latime.........................................................
10-15 cm
Necesar de lumina.........................................................
scazuta- foarte ridicata
Temperatura necesara.........................................................
20-28°C
Duritate tolerata.........................................................
1-20°dH
pH tolerat.........................................................
5.5-8
Viteza de crestere.........................................................
lenta
Cerinte.........................................................
medii

Fiind un alt membru al grupului Cryptocoryne wendtii, Cryptocoryne undulata este disponibil în comerțul acvaristic de mulți ani. Se găsește crescând submers și emers în habitatul natural de pe insula Sri Lanka. Ca parte din grupulCryptocoryne wendtii, Cryptocoryne undulata se afirmă prin aceeași ușurință de creștere ca și alte specii din același grup.

Aceste specii cresc în apă nefertilizată, sub iluminare scăzută, dar creșterea va fi proporțional mai slabă iar planta va crește mai înaltă. Totuși, dacă Cryptocoryne undulata este plantată într-un substrat nutritiv, sub o iluminare puternică, rata de creștere va fi îmbunătățită substanțial iar înălțimea plantei va scădea. În aceste condiții, planta va dezvolta lăstari care se vor transforma într-o cantitate mare de plante în câteva luni. Injecția de CO2 nu este necesară. Cultivarea emersă este productivă dacă plantele sunt crescute în humă, cu umiditate mare.

Înmulțirea la Cryptocoryne undulata poate fi îndeplinită prin mutarea lăstarilor care apar aproape de planta mamă. După ce fac rărăcini, aceste mici plante vor crește bine și se vor dezvolta repede în plante mature.

Cu frunzele sale maronii, ușor ondulate, uneori marmorate, Cryptocoryne undulata este o specie unică pe care acvariștii o folosesc adesea în zona de mijloc a acvariului. Contrastează foarte frumos cu plante de un roșu intens sau de un verde deschis, și uneori se plantează în spatele unui grup de plante scunde verzi (Ranalisma rostrata sau Echinodorus tenellus de exemplu).