Welse

Otocinclus vestitus

Otocinclusii sunt o achizitie foarte buna pentru acvariul dumneavoastra, acestia fiind cei mai renumiti mancatori de alge din domeniul acvaristicii. Acestia vor consuma atat algele de pe frunzele plantelor, cat si algele ce s-au prins pe peretii acvariului sau pe decoruri. Totusi acest peste este unul foarte retras, avand nevoie de ascunzisuri pentru a se simti sigur. Fiind un peste sperios, nu este recomandat sa il pastrati in acvarii cu pesti agresivi sau cu pesti suficient de mari incat sa ii manance.

Citește mai departe: Otocinclus vestitus

Ancistrus dolichopterus

Ancistrus dolichopterus are nevoie de acvarii mari, foarte bine filtrate, iar lungimea minima a unui acvariu trebuie sa fie de 60 cm. Acest peste se adapteaza foarte usor la diferite tipuri de apa, dar trebuie evitata introducerea lor in acvarii cu apa alcalina. Ancistrus dolichopterus este un peste pasnic si poate fi introdus in acvarii cu diferite specii de pesti, fiind si foarte folositor deoarece se hraneste cu alge.

Citește mai departe: Ancistrus dolichopterus

Corydoras paleatus

Corydoras paleatus provine din America de Sud, de pe teritoriile Braziliei, Argentinei si ale Uruguay-ului.

Dimensiuni: la maturitate acest peste ajunge la 10 cm, dar se ajunge foarte greu la aceasta dimensiune, deoarece C. paleatus au o dezvoltare lenta si o durata de viata ridicata (10-15 ani)

Citește mai departe: Corydoras paleatus