Cyprinidae

Danio rerio

Zona de origine: Estul subcontinentului Indian. In prezent specia este semnalata (fara a fi nativa) si in unele rauri din USA, Japonia, Columbia etc. Se pare ca a ajuns in apele acestor state pornind ... din acvarii.

Citește mai departe: Danio rerio

Crossocheilus siamensis

Crossocheilus siamensis este singurul mancator de alge ce mananca algele rosii. Acesta provine din apele curgatoare din imprejurimile Tailandei si a peninsulei Malay. Primul import european a fost consemnat in anul 1962, dar acesta a devenit celebru in anii '70, cand capacitatea acestuia de a consuma algele rosii a fost observata.

Citește mai departe: Crossocheilus siamensis

Barbus tetrazona

Barbus Tetrazona este unul dintre cei mai jucausi si activi pesti de acvariu ce are ca si caracteristica esentiala cele 4 dungi verticale negre asemanatoare celor de tigru. Inotatoarea dorsala si cele pectorale sunt oranj in timp ce celelalte inotatoare sunt o nuanta mult mai deschisa de orange.In ultimii ani, datorita inmultirii selective au fost obtinute numeroase variante diferentiate prin culoare, printre care se numara s: verde, negru, rosu si albino.

Citește mai departe: Barbus tetrazona

Danio margaritatus

Danio margaritatus sau Microrasbora sp “Galaxy” este un peste care face parte din familia Cyprinidaelor care provine din zona Myanmar. Coloritul foarte simplu care contrasteaza puternic cu plantele din acvariu si dimensiunea redusa a acestuia il face sa se preteze foarte bine la acvariile nano.

Citește mai departe: Danio margaritatus