Colisa Lalia

Colisa Lalia este o specie de gourami foarte frumoasa si pasnica in acelasi timp, fiind disponibila in mai multe varietati: albastru dungat, sange rosu si albastru cobalt. In general masculii sunt mai mari si mai colorati, in timp ce femelele sunt mai mici, iar coloritul nu este intr-atat de evident. Este indicat ca acesti pesti sa fie pastrati in perechi, fiind la fel de pasnici si cu pestii din alta specie cat sunt cu pestii din aceasi specie.

Colisa Lalia sunt pesti pretentiosi cand este vorba de calitatea apei din acvariu, iar cand este vorba de hrana, acestia adora fulgii de calitate superioara, dar si hrana congelata.

Dwarf gourami se inmultesc foarte usor. Aveti nevoie doar de un acvariu de 40l pe care sa il umpleti pe jumatate si in care sa introduceti multe plante de suprafata. Dupa ce introduceti pestii in acvariul de reproducere cresteti temperatura treptat, iar dupa scurt timp masculul ar trebui sa inceapa constructia cuibului de spuma. Dupa ce termina de construit cuibul, incepe seducerea femelei de catre mascul, acesta din urma incolacindu-se in jurul femelei. Dupa depunerea icrelor, femela trebuie indepartata deoarece aceasta poate fi ucisa de catre mascul. Masculul va aduna pe rand icrele si le va aseza in cuib. La o singura depunere acestia pot depune intre 300-800 icre. Dupa ce alevinii vor aparea va fi necesara indepartarea masculului din acvariul de reproducere. In prima saptamana va trebui sa ii hraniti cu hrana speciala sau cu infuzori, galbenus de ou fiert.

Denumire comuna: Dwarf gourami

Denumire stiintifica: Colisa lalia

Dimensiune maxima (min-max): 5.0 - 6.0 cm ( 2.0 - 2.4 in)

pH: 6.5 - 8.0

Duritatea apei: (dGH) dGH 4.0 - 18.0 N

Temperatura recomandata: 23.0 - 28.0 C ( 73.4 - 82.4 F)

Temperamentul fata de pestii din aceeasi specie: pasnic

Temperamentul fata de alti pesti: pasnic

Locul ocupat in acvariu: suprafata

Inmultire: prolifica

Durata de viata: 4 ani

Zona de provenienta: Ganges, Jumna, Bramaputra