Anabantidae

Betta splendens

Betta splendens, unul dintre cei mai frumosi pesti de acvariu tocmai din cauza inotatoarelor cu un colorit deosebit este un peste originar din Asia de sud-est fiind si unul dintre cei mai 'batausi' pesti de apa dulce. Tocmai din acest motiv este strict interzisa introducerea in acelasi bazin a doua exemplare de sex masculin de Betta Splendens fiind recomandat sa se introduca pana si femela doar cand se doreste ca acesti pesti sa se reproduca.

Citește mai departe: Betta splendens

Colisa Lalia

Colisa Lalia este o specie de gourami foarte frumoasa si pasnica in acelasi timp, fiind disponibila in mai multe varietati: albastru dungat, sange rosu si albastru cobalt. In general masculii sunt mai mari si mai colorati, in timp ce femelele sunt mai mici, iar coloritul nu este intr-atat de evident. Este indicat ca acesti pesti sa fie pastrati in perechi, fiind la fel de pasnici si cu pestii din alta specie cat sunt cu pestii din aceasi specie.

Citește mai departe: Colisa Lalia

Macropodus erythropterus

Macropodus erythropterus are mai multe puncte in zona capului, o zona rosiatica in spate, iar corpul este in intregime albastrui. O alta specie asemanatoare este si Macropodus hongkongensis, diferenta intre cele doua specii fiind ca ultimul are un colorit mai apropiat de un gri-brun, iar inotatoarele ventrale sunt albe.

Citește mai departe: Macropodus erythropterus